Zoek op het internet naar trainingen voor uw sales personeel en u kunt maanden vullen met het lezen van alle mogelijkheden. Of het nu gaat om trainingen op het vlak van de 6 A’s bij een acquisitie gesprek of over het omgaan met bezwaren. Al deze methoden hebben gemeen dat ze handvatten aanreiken om tijdens de sales werkzaamheden te gebruiken.

Gedurende mijn loopbaan heb ik meerdere sales trainingen mogen volgen. Vaak heb ik mogen ervaren dat er na de training geen ondersteuning werd gegeven bij de transfer van het geleerde naar de werkvloer. Iedereen vertrekt enthousiast bij de training en gaat met de geleerde technieken en mogelijkheden aan de slag. Maar dan begint het trainen eigenlijk pas. Wat voor een type sales zijn uw mensen bijvoorbeeld en hoe passen ze de technieken toe? Wat zijn de punten waar ze moeite mee hebben en extra op gecoacht willen worden?

Door aandacht te hebben voor de kwaliteiten en leerwensen van uw individuele medewerker naar aanleiding van de trainingen en door hands-on ondersteuning op de werkvloer onderscheid ik mij van andere trainingen. Op deze wijze blijft een training niet slechts bij een training. Nee, het levert juist dat extra resultaat op dat na een sales training vaak blijft liggen.

Meer weten of samen de mogelijkheden bespreken? neem dan contact met me op via info@rosolutions.nl of 06-83946361